Με αφορμή τη φωτογραφία, στην οποία η Ελένη Φουρέιρα πόζαρε με τον εκπρόσωπο της Αλβανίας στη Eurovision, Eugent Bushpepa, σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αετό της σημαίας της γειτονικής χώρας, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα εναντίον της τραγουδίστριας.

Μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο που υπογράφει στην ιστοσελίδα meculpa, ο δημοσιογράφος επιτίθεται στην Ελένη Φουρέιρα. «Η Βραζιλιανομεξικανοελληνοαλβανοκυπραία που μας εμπαίζει» είναι ο τίτλος του άρθρου του, στο οποίο, μεταξύ άλλων γράφει:

«Αποφασίζεις αρχικά, λοιπόν, να αλλάξεις το Φουρεράι σε Φουρέιρα. Παίρνεις, έτσι, ένα νέο επίθετο που σε όποιον ξέρει δυο πράγματα περί λατινογενών γλωσσών ακούγεται απολύτως πορτογαλικό (όπου «φερέιρα» σημαίνει «σιδεράς»), άντε και βραζιλιάνικο. Παρά ταύτα, κάπως σού’ρθε να το πουλήσεις για Μεξικάνικο – κι όταν αποκαλύφθηκε η απάτη έσπευσες να αρνηθείς τα πάντα. Κάπου εδώ δικαιούμεθα να αναρωτηθούμε, μας έχεις για χαζούς;»

«Ελένη, Εντέλα, ή όπως αλλιώς σε λένε, να ξέρεις ότι αρκετοί δεν θα ξαναπατήσουν ούτε για αστείο σε μαγαζί όπου τραγουδάς. Μην ανησυχείς, όμως. Οι Έλληνες μάλλον θα αποδείξουν ξανά ότι έχουν βραχεία μνήμη, ότι σχεδόν απολαμβάνουν να τους κοροϊδεύει κανείς χυδαία και κατάμουτρα και ότι ξέρουν να επιβραβεύουν τους ψεύτες και τους εκμεταλλευτές. Οπότε, τελικά, ξανά όλα καλά».