Μέσω κινητού τηλεφώνου μπορεί να γίνεται πλέον η φόρτιση και η επαναφόρτιση των προσωποποιημένων καρτών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με την εφαρμογή ATH.ENA Card, που είναι διαθέσιμη στο Google Store.

Έτσι, τα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android και υποστήριξη τεχνολογίας NFC «γίνονται αυτόματα σημεία επαναφόρτισης των «έξυπνων» προσωποποιημένων καρτών», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ.

Αναλυτικά τα βήματα για τη φόρτιση προσωποποιημένης ATH.ENA Card μέσω κινητού με τη χρήση τραπεζικής κάρτας:

1.Ο χρήστης «κατεβάζει» στο «έξυπνο» κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή «Athena Card Αpp», μέσω του Google Play, εφόσον το κινητό διαθέτει τεχνολογία NFC (Near Field Communication).

2.Κάνει εισαγωγή με τον αριθμό κάρτας και τον κωδικό που έχει εγγραφεί στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr. Σε περίπτωση που δεν έχει λογαριασμό, δημιουργεί έναν, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες.

3.Μετέπειτα επιλέγει στην εφαρμογή τον τύπο κομίστρου που επιθυμεί.

4.Ολοκληρώνει την αγορά μέσω διαδικτυακής τραπεζικής συναλλαγής και επιστρέφει στο αρχικό μενού της εφαρμογής, στο πεδίο «η κάρτα μου και η λήψη προϊόντος κομίστρου στην κάρτα».

5.Στη συνέχεια ακουμπά την προσωποποιημένη κάρτα στο σημείο NFC του κινητού του τηλεφώνου και με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιείται η μεταφορά των προϊόντων στην κάρτα του.

Για τη διευκόλυνση των χρηστών, συνιστάται να ανατρέξουν στις οδηγίες του κινητού τους για το σωστό σημείο NFC, όπου πρέπει να ακουμπήσουν το τηλέφωνο.

Όχι για όλους

Η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη στο App store της Apple και έτσι, για την ώρα, οι χρήστες iPhone θα πρέπει να φορτίζουν τις κάρτες τους με τους συμβατικούς τρόπους.

«Το ηλεκτρονικό εισιτήριο εκσυγχρονίζει τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, εισάγοντας προηγμένες τεχνολογικές λύσεις», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Ιωάννης Σκουμπούρης.

«Με την εφαρμογή αυτή και σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα, μετατρέπουμε εκατοντάδες χιλιάδες κινητά τηλέφωνα σε σημεία επαναφόρτισης προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card», πρόσθεσε.

Για την ώρα πάντως, η εφαρμογή δεν έχει συγκεντρώσει και τις θετικότερες κριτικές, συγκεντρώνοντας μόλις 2,2 (στα 5), στην αξιολόγηση των χρηστών του Google Store.